Bu Blogda Ara

3 Nisan 2010 Cumartesi

yeni siteciğim:)

Daha düzenleme şansım olmasada(malum sınavlar) isim hakkını aldığım güzel sitem http://www.serkanakdemir.com/ artık bana aittir.En yakın sürede aktif hale getirmeye çalışacağım.

Bitmeyen yoldur bilgisayarlar:)

Öncelikle bu kadar uzun süre yazı yazamamış olmamın sebebi yine blogspottur.Panele giriş yapmakta sürekli hata veriyor ve bi türlü yeni yazılar ekleyemiyorum.Neyse kısaca olanları yazarsak;
*SQL örenmek şart olmuştu.Neseki temel seviye için çok fazla zorlayan bir yazılım sayılmaz.1-2 haftalık çalışmayla veritabanında tablolar üzerinde işlemler yapabilecek seviyeye gelebilirsin.
*Java deyince akan sular durur.Çoook geniş olduğundan artısı her işe el atabilirsin,eksisi ise örenmesi çok zaman alan bişi.Önce temel java komutlarını örenceksin sonra appletler,swingler,deskop uygulamaları ,en güzeli web uygulamaları ki onunda en güzeli JSF,bunlarda yetmedi cep telefonu yazılımları için bile applacitionlar içeriyor.
*HTML ne kadar basit ve eski de olsa web içine gircem demek için mutlaka örenilmesi gerekir.Zorlamayan hemen anlaşılan bir içeriğe sahip.Zaten algoritma mantığın çok az bile varsa 1-2 günde bile temelini kaparsın.
*Dreamweaver desen hem kapsamlı hemde çok kullanışlı bir web tasarım platformudur ki bunu örenmeye uraşmıyorum şimdi.Ama umarım önümüzdeki yılda ilgilenebilecek vaktim olur.Tabi bu arada ASP,PHP ,mySQL temellerine örensem hoş olur:)
*Flash ise hiç bilmediğim ama sempati duyduğum bir ŞEY dir.Ne isimle çağırcamı bilmiyorum ama öle bişiki oyunda yaparsın web sitesi bile hazırlarsın.Üstüne çoğu bilgisayar flash tanımlı olduğundan uyumluluk sorunuda olmuyo.